Autismikoira

Autismikoira Kimba
Kuva (C) Sanna Vuorinen Photography

Autismikoira

Autismikoira on vanhemman avustaja perheessä, jossa lapsella on autismin kirjon häiriö tai muita neuropsykiatrisia haasteita.

Suomen Autismikoira ry

Suomen Autismikoira ry:n toimintaan voit käydä tutustumassa osoitteessa https://autismikoira.fi/

Lisätietoja saat sähköpostilla koulutus@autismikoira.fi

Autismikoira Jax
Kuva (C) Gabriela Riofrio

Autismikoirakurssit

Suomen Autismikoira ry järjestää Autismikoirakursseja yhteistyössä eläinavusteisen toiminnan eläinten kouluttamisen asiantuntijayritysten kanssa.

SKH-palvelut on vastannut kurssien järjestelyistä vuodesta 2021 alkaen.

Autismikoiralla ei ole vielä virallista henkilökohtaisen hyötykoiran statusta Suomessa.

Haku Autismikoirakursseille 2023

Haemme vuoden 2023 autismikoirakursseille perheitä, joissa on yhdellä tai useammalla lapsella autismin kirjon diagnoosi/epäily tai muita neuropsykiatrisia haasteita. Perheessä tulee olla koira tai perheeseen ollaan hankkimassa koiraa.

Autismikoira on vanhempien apuväline, jonka tehtävä on avustaa perheen arjessa. Autismikoira on vanhemman avustaja lapsen hoidon ja valvonnan suhteen.

Autismikoirakurssilla opetamme vanhempia kouluttamaan koiraa. Sisällytämme koulutukseen ne asiat ja tehtävät, joista on tutkimustiedon mukaan saatu koiran käytöstä paras hyöty. Teemme yhteistyötä brittiläisen Dogs For Good – organisaation kanssa, jolla on autismikoirien koulutuksesta useiden kymmenien vuosien kokemus.

Kursseja järjestetään kaksi:
AUTISMIKOIRAKURSSI 2023 KEVÄT 02/2023 alkaen. Hakuaika 1.12.2022 asti.
AUTISMIKOIRAKURSSI 2023 SYKSY 08/2023 alkaen. Hakuaika 30.3.2023 asti.

Kursseihin kuuluu 12 koulutuspäivää / 6 koulutusviikonloppua, jotka toteutetaan parin kuukauden välein n. vuoden aikana.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Ensimmäinen koulutusviikonloppu on kaikille kokonaan etäopetuksessa, muut koulutusviikonloput
pääsääntöisesti lähiopetuksessa. Koulutusviikonloppujen välissä pidetään iltaluentoja sekä yksityisiä etäkoulutustapaamisia oman koiran kanssa.

Kurssilaisilla on koko kurssin ajan (noin 12 kk) koulutustuki. Koulutusviikonlopuilla mukana on koiran koulutuksesta vastaava vanhempi tai vanhemmat. Kurssien lähipäivät järjestetään Eurajoella, Satakunnassa.

Kursseille osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Mukaan mahtuu 7-12 perhettä / kurssi. Ensiarvoisen tärkeää on koko perheen sitoutuminen koiran koulutukseen sekä koiran sopivuus tehtävään – mitä nuorempi koira on, sen parempi. Mikäli koiraa ei vielä ole perheessä, autamme mielellämme sopivan koiran miettimisessä.

Jokainen kursseille osallistuja sitoutuu suorittamaan koiran lopputarkastuksen, joka tehdään viimeisen koulutusviikonlopun yhteydessä. Kurssien tavoitteena on kouluttaa koirasta työssä aktiivisesti toimiva autismikoira, joka käyttäytyy yhteiskuntakelpoisesti.

Kurssien hinta on 2 200,00 € (sis. alv 24%). Kurssien hinta sisältää lähipäivien koulutuksen, etäluennot, etäkoulutustapaamiset, materiaalit sekä kurssin ajan koulutustuen Google Classroomin välityksellä. Kurssit on mahdollista maksaa osissa.

Kurssi on yhtenäinen kokonaisuus, joka maksetaan kokonaisuudessaan, vaikka ei osallistuisi koulutuspäiviin. Poissaolon voi suorittaa korvaavana tapauskohtaisesti annettavien etätehtävien ja videonäyttöjen kautta.

Autismikoira ry:n osalta järjestelyistä vastaa yhdistyksen puheenjohtaja Anne Levón.
Kurssien vastuukouluttajana sekä kurssikoordinaattorina toimii Susanna Hämäläinen (eläintenkouluttaja at, neuropsykiatrinen valmentaja, ratsastuksenopettaja, eläinavusteisen toiminnan eläinten kouluttamisen asiantuntija)

Suomen Autismikoira ry:n kouluttajat

Pääkouluttaja / Leena Rajala (lastentarhanopettaja, avustajakoirakouluttaja)
Koulutusvastaava ja kurssikoordinaattori / Susanna Hämäläinen (ks. yllä)
Kouluttaja / Sanna Vuorinen (eläintenkouluttaja at, eläintenhoitaja)
Apukouluttaja / Sara Palo (klinikkaeläintenhoitaja)

Hakemukset kursseille lähetetään sähköpostilla osoitteeseen koulutus@skh-palvelut.com
Saat vastauksena hakemukseesi hakukaavakkeen ja kirjallisen hakuohjeen (sama ohje nähtävissä yläpuolella).
Huomioithan, että täytämme kurssit hakemusten
saapumisjärjestyksessä.

Haku on auki 30.3.2022 asti.
Hakemukset sekä kysymykset :
koulutus@skh-palvelut.com
Lisätietoa Autismikoirasta
https://autismikoira.fi/

Tervetuloa Autismikoirakursseille 2023!

Autismikoira Flora
Kuva (C) Sanna Vuorinen Photography